20:55 - TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ DERİ ATOLYESİNİ HİZMETE SUNUYOR.
21:03 - TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ PROF.DR CHİU CHEN YU. TANITIM PROJELERİ DEVAM EDİYOR.
11:32 - HATAY BASIN CEMİYETİ (HBC) RESMEN HİZMETE AÇILDI
05:13 - DEFNE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM GÜZEL’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
14:59 - PARLAR’DAN İSTİFA
18:53 - YRP 2. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLESTİ
06:33 - HABİB-İ NECCAR DAĞI’NDA ÇIKAN YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI
17:41 - SENEDE BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN VARIZ
16:35 - SERİNLEMEK İÇİN BARAJA GİREN İKİ KARDEŞTEN BİRİ YAŞAMINI KAYBETTİ
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü “ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Antakya Ticaret Odası ve Chance to Change işbirliği ile Kadına Yönelik Şiddete Farkındalık yaratmak için Basın açıklaması düzenlendi.
Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin”
Birleşmiş Milletler, 17 Aralık 1999 tarihinde, 25 Kasım’ı Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir. Chance to Change ile Kadına Yönelik Şiddete Farkındalık yaratmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Toplumu, aileyi oluşturan iki temel varlık kadın ve erkektir. Ancak bugünün konusu çoğu zaman egemen güç olarak kabul gören erkek değil; her zaman tartışılan kadın ve kadının rolüdür.
Dünyanın birçok ülkesinden farklı kültür ve inançlara sahip, toplumun farklı tabakalarına mensup insanlar olarak, ortak meselemiz, kadını ve kadının statüsünü, kadının ilerlemesini ve Kadına Yönelik Şiddete farkındalık yaratmak üzere burada bulunmaktayız.
Zira kadının ilerlemesi toplumsal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın meselesi değildir. Kadın meselesi, aynı zamanda demokratik, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Bu mesele, sosyo-kültürel kalkınmanın da önkoşuludur. Bunu başaran toplumlar refahın, kalkınmanın ve adaletin de sahibi olurlar.
Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için, kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit, adil bir biçimde yararlanması son derece önemlidir.
Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi hayati derecede önemlidir ve şiddetin bitirilmesi hepimizin sorumluluğudur.
“2020 YILI KADIN CİNAYETLERİ”
2020 yılında Türkiye genelinde işlenen 527 kadın cinayetinde; az sayıda aile efradı olmak üzere 373 kadın öldürüldü, 263 kadın ve aile bireyi de yaralandı…
Bu kadın cinayetlerinin 248’i ateşli silahlarla, 124’i kesici aletlerle işlendi. 155 kadın ise boğuldu, darp edildi, yakıldı, yüksekten atıldı. Bu tür ölümlerin bazılarında suçu işleyenlerin “intihar” görüntüsü vermeye çalıştıkları zaman zaman ortaya çıktı, çıkıyor…
2021’in ilk 2 ayında ise yaşanan toplam 96 kadın cinayetinde 77 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Bu cinayetlerin de 11’inde tüfek, 31’inde tabanca olmak üzere 42’sinde ateşli silahlar, 26’sında kesici aletler kullanılırken 28 kadın şiddet gördü, darp edildi,