SON DAKİKA

HATAY SON HABER
Suna ZEYTUN

HATSU, ANTAKYA’DAKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR

HATSU, ANTAKYA’DAKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR
Bu haber 30 Kasım 2021 - 8:41 'de eklendi ve 269 views kez görüntülendi.

HATSU, ANTAKYA’DAKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” ilkesiyle hayata geçirdiği altyapı yatırımlarında hız kesmiyor.

Atık suları arıtmak üzere yaşam alanlarımızdan tahliye etmek, doğayı ve çevreyi korumak için ‘Antakya 2. Kısım Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında 155 km atık su hattı imalat çalışması yapılacağını ve 24 km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU, Büyükdalyan, Dikmece, Gülderen, Oğlakören, Derince, Alazı, Anayazı, Üçgedik, Akhisar, Alahan, Zülüflühan, Üzümdalı mahalleleri ile Yeni Hatay Devlet Hastanesi, Yeni Hatay Stadyumu, Kavaslı Deresi (Ürgen Paşa Mahallesi), Favar Deresi (Aşağıokçular Mahallesi) bölgelerinin atık su hattı ihtiyacının karşılanacağının altını çizdi.

Üzümdalı, Zülüflühan, Derince, Dikmece, Büyükdalyan ve Anayazı mahallelerinde çalışmaların sürdüğünü belirten HATSU Genel Müdürlüğü, deşarjı sağlanacak atık suların Antakya(Serinyol), Küçükdalyan-Narlıca Mbr(Membran Biyoreaktör) Teknolojili ve Defne Turunçlu atık su arıtma tesislerinde arıtılacağını ve derelere temiz şekilde deşarj edileceğine dikkat çekti.

HATSU, atık suların arıtılıp deşarj edilmesi de Asi Nehri’nin daha temiz olmasına da katkıda bulunacağını kaydetti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA