reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.988,87 -2.331
reklam

KÖŞE YAZARI TAMER YAZAR

Yayınlanma Tarihi : Google News

Erdoğan ve Şivan Perver mi?

Özgür Özel ve Pervin Chakar mı?

 

Tarihler 16.11.2013’ü gösterirken, Ankara siyasetinin geleneksel Kürt kartı devreye girdi ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’a geldi, yanında Kürt Sanatçı Şivan Perver’le beraber !  Nasıl bir barış (!) ve kardeşlik (!) ortamı yaratılmışsa artık, aynı Erdoğan, dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i de ziyaret etti…

 

Bitmedi !

 

Havaalanında, dönemin sert söylemleriyle bilinen Milletvekili Leyla Zana tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki programı kapsamında yapılacak olan toplu açılış töreninin adresi, Kantar Kavşağı’nda, AKP tarafından asılan devasa bir pankart dikkat çekti…

 

“Bir daha kardeş kanı akmasın diye, bir daha anneler ağlamasın diye, zehirse zehir, BİZ İÇERİZ…”

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin de olduğu Diyarbakır ziyaretinin üzerinden 10 seneyi aşkın bir süre geçmiş, ki Ankara’nın politik Kürt kartını rafa kaldıralı da epey bir zaman olmuş ! Haklısınız, şartlar çok değişmiş, el sıkışan ellerse birbirinden çok uzaklaşmış ! Hatta unutmuyorum, o dönemin verilen fotoğraf karelerinin birinde, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kürt Sanatçı Şivan Perver’in el ele tutuşarak yürüdükleri bir poz da vardı !

 

Bugün bu pozları da sıkışan elleri de bir arada görmek sanırım çok da mümkün değil belki ama, anlaşılan o ki, Ankara’nın Kürt kartı, CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’le yeniden sahnede !

 

Daha düne kadar, hakkında kapatma davası açılan HDP ile seçim süreci boyunca yan yana gelmek bir kenara dursun, aynı cümle içinde anılmamak için bile özel bir çaba harcayan CHP’de ne değişti de bu kart o raftan indi, indirildi, merak ediyor insan ! Bunu soruyorum, çünkü CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Kadıköy’de katıldığı “Bir Opera Gecesi” dinletisine, kapatma davası sürecinin ardından devreye alınan HEDEP’in Van Milletvekili Pervin Buldan da eşlik etmiş !

 

Dinlemek için gidilen kişi mi ?

Dünyaca ünlü Kürt soprano, Pervîn Chakar !

 

Haklısınız, ne Erdoğan’ın Şivan Perver ile çektiği MUTLUYUZ pozları ne de Özgür Özel’in HANGİ DAĞDA KURT ÖLDÜ misali başlattığı Kürt hamlesi, bizlere çok samimi gelmiyor !

 

Siz de mi aynı şeyi soruyor ya da sorguluyorsunuz bilmiyorum ama, konu, yaklaşan seçimler mi ?

 

Açıkçası, sağ partilerle çıktığı yolda son seçimde koltuğunu da liderliğini de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından, yaklaşan yerel seçimlerle RÜŞTÜNÜ herkese İSPAT etmek isteyen Özgür Özel’in, özenle halının altına süpürülen ve hatta görmezden gelinen Kürt realitesine bu kadar sarılmasını çok da yadırgamıyorum ! Hatta anlıyorum da !

 

Dün de yaşanan benzer örneklerini bildiğimizden belki !

 

Peki,

 

…hangisi daha samimi ?

 

Erdoğan ve Şivan Perver mi?

Özgür Özel ve Pervin Chakar mı?

 

Aslında konu ne Şivan Perver ne de Pervin Chakar, ama Erdoğan ve Özel ! Çünkü Şivan Perver de Pervin Chakar da Kürt gerçeğinde kendi sert söylemlerinden vazgeçmeyenlerden ! Ama devreye alınma şekilleri, her ikisinden de bağımsız ilerledi anlaşılan !

 

Ben mi ?

 

Ne dünün Erdoğan fotoğraflarına yansıyanlarda ne de bugün Özgür Özel tarafından devreye alınan bu adımda samimiyet görmüyorum ! Zira dünün o HEPİMİZ KARDEŞİZ türkülerinin sahnesinden verilen fotoğraflardan sonra, yıllar içinde neler yaşandığını hepimiz çok iyi biliyoruz ! Diğer taraftan, bugün bir Kürt Sanatçının dinletisine, hem de bir Kürt Siyasetçi ile giden CHP lideri Özgür Özel’den önce, aynı CHP’nin Kürt siyasetine bakış açısını da, hatta onu yok sayma, kendinden uzak tutma çabasını da !

 

Vardır başka bir hesap da,

 

…o hesabın içinde biriken rakamları alt altta toplayıp çıkaran ve bölenler kimler sahi ?