reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam
Suna ZEYTUN TÜM YAZILARI

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

HATAY ‘IN ECZACILARI OLARAK YARINLARA UMUTLA BAKIYORUZ
06.02.2023 tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Acımız halen çok büyük, yaralarımız halen çok derin. Büyük sevdamız olan Hatay’ın üzerine hüzün çökmüş durumda. Onbinlerce canımız hayatını kaybetti, ilimizde 19, bölgede 47 Eczacı ve çok sayıda Eczane teknisyenimiz vefat etti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Geride kalanların başı sağ olsun. Sabır ve metanet her birimizin ruhuna işlesin. Gerçekten yaşadıklarımızı ömrümüzün sonuna kadar unutamayız. Gözlerimizden yaş eksik olmuyor. En yakınlarımızı, ailelerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, hatıralarımızı, yaşadığımız mekanları, şehrimizi kaybettik.

Ancak yaşam devam ediyor. Biz Eczacılar olarak varlığımızın bilinciyle ilk günden beri hareket ediyoruz. En zor günlerde bile halkımıza ilaç hizmeti ve sağlık danışmanlığı hususlarında var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Depremin hemen akabinde şehrimizde bütün Eczanelerimiz zarar görmüş iken, birliğimiz Türk Eczacıları Birliği koordinasyonu ile ilimizde yedi sahra Eczanesi açarak, ülkemizin dört bir yanından gelen gönüllü meslektaşlarımızla beraber odamız üyesi Hataylı Eczacılarımız desteği ile halkımıza üç ay boyunca ücretsiz ilaç hizmeti, medikal ve tıbbi hizmet sağladık. Yaşadığımız olağanüstü hal süresince halkımızın en yakın sağlık danışmanı olduk.
Bugün büyük felaketin sene-i devriyesinde hayatını kaybeden canlarımızı, meslektaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizler bu acıların, paylaştıkça azalacağı düşüncesindeyiz. Hatay’ın Eczacıları olarak yarına umutla bakıyoruz. Şehrimizi bu kötü kaderinden çıkarmaya, çocuklarımıza, gençlerimize güzel bir miras bırakmak için çabalıyoruz.
Üzüntülerimizin azalması, gelecekte bir ışık olabilmek için tüm halkımıza sesleniyoruz.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde, onun izinde çalışmaya devam edeceğiz. Onun zor şartlarda ifade ettiği söz bizim yolumuzu aydınlatacaktır. “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” demiştir. İşte bu anlayışla Hatay’da var olmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ve zihniyetle tüm halkımızı selamlıyor, ve Allah bir daha böyle bir felaketi kimseye yaşatmasın diyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarız…
Hatay Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

reklam