reklam
reklam
DOLAR 32,2400 % -0.04
EURO 34,8487 % -0.01
STERLIN 40,4996 % 0.08
FRANG 35,5688 % -0.1
ALTIN 2.440,50 % 0,33
BITCOIN 62.890,00 1.945
reklam
Suna ZEYTUN TÜM YAZILARI

Cihat Açıkalın da… Peki, verdiği sözler!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cihat Açıkalın da…  Peki, verdiği sözler!
reklam

Cihat Açıkalın da…

Peki, verdiği sözler!

 

Nisan 2021 senesinde Hatay Barosu’nda gerçekleşen başkanlık seçimlerini Cihat Açıkalın’a karşı kaybeden Ekrem Dönmez, o gün oldukça dikkat çekici bir ifade kullanmıştı…

 

“Bugün, 29 oy farkla Hatay Barosu Başkanlığını devrettim… Ben, kaybettiğimi düşünmüyorum…

Hatay Barosu kaybetti, Hatay kaybetti, Memleket kaybetti !..”

 

O gün herkes, bu sert çıkışı eleştirmişti belki ama, bugün yüksek ideallerle ikinci kez Baro Başkanlığı koltuğuna oturan Açıkalın’a sormak gerekti belki de; “NİYE ADAY OLDUNUZ, BIRAKMAK İÇİN Mİ” ? Anlayacağınız, dünden bugüne içindeki siyaset ateşi hiç sönmeyen, 2015 senesinde CHP Milletvekili aday adayı olan Av. H. Cihat Açıkalın, bugün artık, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı !

 

Geçen gün bir tanesi bana bu konuda yazmış ve demiş ki…

 

“Bu kentin Valisi de, İl Sağlık Müdürü de bizlerin onlara en ihtiyacımız olduğu bir dönemde, siyaset uğruna koltuklarını da sorumluluklarını da terk edip Ankara’ya gitti ! Baro Başkanı da kendi siyasi hedefleri olan bir adam ama… Madem siyaset yapmak istiyorsun, niye bu zorlu yarışa girdin de o koltuğa oturdun ? Neden, hukukun ve hukuk adamlarının bu kadar sorun yumağı içinde olduğu bir dönemde, bu görevi devam ettirmek isteyenlere karşı zafer elde etmek için bu kadar gayret ettin ? Ne yazık ki bu kentin en büyük şansızlığı, siyaset meraklısı kent yöneticileri ! Ben, onlara İDEALİST insanlar demek isterdim ama, diyemiyorum… Siyaset, Türkiye’de, İDEALİST insanların değil, ama istendiği zaman el kaldırıp onay mekanizmasının bir çarklısı olmak isteyen insanların mecrası ! Tabi çok da kazandıran bir mecra ! Vatan / Millet sevdaları da vardır illa ki de, teraziye koydukları başka başka düşleri de vardır ! Zaten bizi rahatsız eden de o başka başka düşler ! Vatan / Millet deneni terazi dışına iten şeyler ! Açıkçası, kızı avukat olan bir baba olarak, eldekileri örnek gösteremiyorum ! Onlar, kendi mesleki sorunları içinde nefes almaya çalışırken ve birileri bu sorunları çözmek ve takibini yapmak için seçilmişken, bir de ne görüyoruz ? ‘BEN ÇÖZERİM’ diyen, gitmiş ! Bunun için oyları toplamış olan, makamı terk etmiş ! Gittiği yer mi ? Belediye Başkanlığı ! O zaman sormak gerek kendisine, bu yolu izleyen hepsine… Madem derdiniz sorun çözmek, şu an oturduğunuz makam koltukları da sorun kalabalığında adeta kaybolmuş meslek kolları ! Önce, olduğunuz yeri temizleyin, verdiğiniz sözleri tutun, genç arkadaşlarınıza örnek olun, lider olun !

 

Hep dediğim gibi, bizim gibi ülkelerde hayat farklı akıyor… Akıyor da, çok bulanık akıyor…”

 

Bana bu konuda konuşan bazı Avukatların soruları da benzer yönde…

 

Bırakacağı göreve neden seçildi ?

Seçilmek için niye bu kadar uğraştı ?

Beraber seçildiği arkadaşlarına ne dedi ?

Mesleki sorunlara ne kadar cevap verebildi ?

Hukuk adına sorunların ne kadarına nokta koydu ?

 

Sorular oldukça net !

 

Niye mi ?

 

Baro Başkanlığı seçimleri öncesinde bir cümlesi vardı, bugünün siyasetçisi Açıkalın’ın !

 

“Mesleğimizin ve Baroların içinden geçtiği bu zorlu süreçte başlattığımız MÜCADELE ve DAYANIŞMAYI daha yukarıya TAŞIMA adına, SON KEZ Hatay Barosu Başkanlığına adayım…”

 

Biz de soralım mı, SON BİR KEZ ?

 

Mesleğin ve Baroların içinden geçtiği o zorlu süreçte, makamınızı size bıraktıran o yüksek BELEDİYECİLİK idealleri ne oldu sahi ? ZORLU diye adlandırdığınız sürecin içinde başlattığınızı söylediğiniz o mücadeleyi de dayanışmayı da size bir kenara bıraktıran o yüksek SİYASET idealleri ne oldu peki ?

 

Hayalleri olanları anlarım…

Benim de hayallerim var…

 

Planları olanları da anlarım…

Benim de planlarım var…

 

Ama…

 

Koltukları, ünvanları ya da makamları kendi hayallerim ya da planlarım için harcamam ! Üstlendiğim sorumluluklarımı, HAYALLERİM VAR ya da PLANLARIM diyerek, terk etmem ! Çünkü o zaman demezler mi, BİR DİĞER KOLTUK İÇİN TERK ETTİĞİN MAKAMINI BU DEFA TERK ETMEYECEĞİN NE MALUM !?

 

Sahi, var mı bunun bir garantisi ?

 

Diyeceğim o ki,

 

…bu kadar sorun sarmalı içindeki bir meslek grubunu DAHA YUKARIYA TAŞIMA sözü verip de geride bırakmak ve “BENDEN BU KADAR” demek, olmuyor ! Sizlerden, mesleğin içindeki sorunlardan onları çekip almanızı bekleyenlere “BUNDAN SONRA KENDİ BAŞINASINIZ”  demek de olmuyor ! Bu şehre yapılacak hizmetin başka makam koltukları üzerinden yapılmaya devam edileceği bahanesi ise hiç gerçekçi gelmiyor ! 60 kadar Baro üyesi Avukatın depreme kurban verildiği, Antakya ve Defne özelinde ofislerinin yerle bir olduğu Hatay gerçeğinde, YAPACAĞIMI YAPTIM demeninse hiçbir anlamı olmuyor !

 

 

 

 

reklam