reklam
reklam
DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.125.996 -1.028
reklam
Suna ZEYTUN TÜM YAZILARI

ÖNTÜRK: DERSİMİZİ ÇALIŞTIK HATAY’I KALKINDIRACAĞIZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÖNTÜRK: DERSİMİZİ ÇALIŞTIK HATAY’I KALKINDIRACAĞIZ
reklam

ÖNTÜRK: DERSİMİZİ ÇALIŞTIK HATAY’I KALKINDIRACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, basın mensuplarıyla buluşma programında derslerine sıkı çalıştıklarını ve Hatay’ı ayağa kaldıracaklarını kaydetti.

AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhur İttifakı ilçe teşkilatlarının da hazır bulunduğu toplantıda İskenderun’da Hatay basını ile buluşan Öntürk, adaylığı öncesi süreçten bu yana sürekli bir arada olduğu basına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

“HATAY’IN İNŞA SÜRECİNİ YALANLARLA KESİNTİYE UĞRATMAK İSTİYORLAR”

Deprem sürecinde de kayıplar veren basın camiasına başsağlığı dileyen Öntürk, Hatay’ın yeniden inşası sürecinde basın mensuplarının kenti doğru bilgilendirmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hatay’ı söz verdikleri gibi ayağa kaldıracaklarını ifade eden Öntürk, bu süreçte yalanlarla mücadele ettiklerinin de altını çizdi.

Öntürk konuşmasında; “Hatay’ımızda hükümetimiz gerek konut, gerek işyerleri, okullar, yollar, altyapılar, su sistemleri ile birlikte kentimizi kalkındırıyor. Bu süreci kesintiye uğratmak için yalan söylemekten çekinmeyen bir güruh var. Önce mahallelere yabancıları alacaklar dendi, daha sonra yaptıkları ile dedikleri aynı değil dendi. Ancak basınımızın desteği ile bu konuları halkımıza doğru şekilde aktardık. Biz dersimize çok çalıştık. Kararlıyız, Hatay’ı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“ANTAKYA’YI AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Hatay’da geride kalan 10 yıllık süreçte bir planlama yapılamadığını kaydeden Öntürk; “Biz Hatay’ın 5-10 değil gelecek 50-100 yılını planlayacak yeni imar planını hayata geçireceğiz. Trafiği çile olmaktan çıkaracağız. Antakya’mızı açık hava müzesi haline getireceğiz. Asi Nehri’nin özellikle doğu yakasında bulunan tarihi yapılarımızı kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız. Tüm bu işleri yaparken siz değerli basın mensuplarımız ile sürekli irtibat halinde olacağız. Aklıselim basın mensupları ve bu şehir ile ilgili derdi olan STK’ların fikirleri ışığında şehrimizi el birliği içinde ortak akılla kalkındıracağız” şeklinde konuştu.

Öntürk, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da şehir ayağa kalkana ve Türkiye’nin en iyi 5 şehrinden biri olana dek bir ve beraber olmaya devam edeceklerini kaydetti.

reklam